Elisa Lientola Wanted: oikeudenmukainen, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävä hyvinvointiyhteiskunta

Henki takaisin pulloon persut!

Yhteiskuntaamme ei kuulu rasistinen väkivalta. Forssassa tapahtunut turvapaikanhakijoihin kohdistunut väkivalta ja pelottelu on äärimmäisen vakava ja tuomittava ilmiö. Valitettavasti häirintää ja uhkavaa käytöstä turvapaikanhakijoita kohtaan on tapahtunut muuallakin Hämeessä. Forssan tapahtumilla on poliisin mukaan rasistinen motiivi (Yle 24.8.2016) ja poliisi tarttuu tilanteeseen tiukemmin. Mikä muukaan voii olla vastaanottokeskusten ja niiden asukkaiden häiriköimisen syy? 

 

Hyökkäystä vastaanottokeskukselle ei voi puolustella maahanmuuttopolitiikalla, huhupuheilla tai yksittäisen maahanmuuttajan tekemisillä. Yksilöinä olemme kaikki yhdenvertaisia ja laki on sama kaikille. Virkavalta tutkii rikokset ja oikeuslaitos jakaa rangaistukset. Jos maahanmuuttajaa on syytä epäillä rikoksesta, rikosilmoitus tehdän poliisille, ei astaloilla vastaanottokeskukselle. Oman käden oikeutta ei tule käyttää.

 

Odotan hallituspuolue Perussuomalaislta tiukempaa puuttumista puoleen edustajien syrjintään yllyttäviin puheisiin. Nyt ei ole aika murehtia galluplukuja vaan rakentaa rauhaa kantaväestön ja turvapaikanhakijoiden välille. Jytky päästi hengen pullosta ja sen takaisin saaminen onkin vaikeampi rasti, mutta olisi suoraselkäistä edes yrittää.

 

Mikäli kritiikkiä maahanmuuttopolitiikasta tarvitaan, tulee palaute antaa hallitukselle ja eduskunnalle asiallisesti. Vaikuttaminen tapahtuu demokratian keinoja käyttäen ei henkilöihin kohdistuvan pelottelun ja väkivallan keinoin. Eivät turvapaikanhakijat ole vastuussa mailman konflikteista, saati Suomen hallituksen tuloeroja kasvattavasta ja tulevaisuuden näkymiä kaventavasta politiikasta.

 

Sotaa, sortoa ja hätää pakenevat ihmiset etsivät turvaa ja se meidän on pystyttävä antamaan. Maailmassa on 60 miljoonaa pakolaista, Forssassa kourallinen. Forssassa vihamielisyyttä ylläpitävät ja lietsovat voivat valita yhteiskunnan jossa yhteistyöllä ja ihmisarvoa kunnioittamalla saavutetaan parempi tulevaisuus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Pitäisikö vasemmistoliiton saada väkivaltaiset vasemmistolaiset vastavuoroisesti takaisin pulloon?

Käyttäjän ElisaLientola kuva
Elisa Lientola

Heti kun näen jäsenemmw yllyttämässä väkivaltaan tai syrjintään niin takuulla puututaan.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

No aloita teidän puheenjohtajasta. Hänhän tunnetusti ja avoimesti tukee Antifaa, joka taas on vastuussa lähes kaikesta poliittisesta väkivallasta ja siihen liittyvistä omaisuustuhoista Suomessa.

Ennen kuin lähdet taas tuttuun tyyliinne yksipuolisesti syyllistämään kantasuomalaisia Forssan tilanteesta, kannattaisiko edes vähän yrittää selvittää mitä siellä aidosti tapahtuu? Nuoria poikia ja tyttöjä (15-17v) vastassa on +30 v "sotalapsia", jotka illalla heiluvat keppien ja pesäpallomailojen kanssa ja päivisin itkevät mediassa (esim Iltalehti), kuinka pelkäävät.

Kaikki kielteisen päätöksen saaneet pitää poistaa VOKeista välittömästi, koska aiheuttavat vain levottomuutta. Heille omat odotuskeskukset ja sitten pikaisesti kotia kohti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"saati Suomen hallituksen tuloeroja kasvattavasta ja tulevaisuuden näkymiä kaventavasta politiikasta."

Tuon vassariheiton kun olisit jättänyt tästä kirjoituksesta pois, niin olisin pukannut suosituksen.

(Joskin seuraavan lauseen: "Mikä muukaan voi olla vastaanottokeskusten ja niiden asukkaiden häiriköimisen syy?" voi joku ilkikurisuuksissaan tulkita toisin päin kuin olet ilmeisesti tarkoittanut. Tuo "häiriköiminen kun yleensä tarkoittaa häiriön tuottamista, ei häiritsemistä.)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mitäköhän olisi tapahtunut jos maahanmuuttajat olisi sivistyneesti olleet vain sisällä! Eikä olisi mennyt mukaan lautojen ja pesismailojen kanssa tappelemaan? Olisiko Suomalaiset menneet sisälle? Vai olisiko pelkkä huutaminen riittänyt? En puolustele kummankaan tekoja vaan syytän molempia osapuolia!

ET sinäkään mene ulos aseen kanssa jos vaikka minä tulisin sinun pihallesi huutamaan.. Sinä soittaisit poliisit!!!!

Suomalaiset olivat idiootteja mutta niiin olikin maahanmuuttajat.. Tämä osoitti ettei he ole sen fiksumpia kuin Suomalaiset "rasistit"..

Olli Kankaanpää

Vasemmistoliitossa ei ole muuta kuin hyvän näköisiä naisia. Tulihan se sanottua. Li Anderssonia unohtamatta.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Turhaan hyökkäät yhtä poliittista puoluetta kohtaan, tuskin Perussuomalamiset on tämän takana. Vai oliko vain vasemmiston väkivalta sitä parempaa ja puhtaampaa ? Miten se menikään ?

Käyttäjän ElisaLientola kuva
Elisa Lientola

Vasemmistoliiton väkivalta? Perussuomalaiset poliitikot tämän tästä viljelevät muunneltua totuutta maahanmuuttajista ja lietsovat epäluuloa ja väkivaltaa. Ei voi enää kuitata "läpäksi" tai värikkääksi retoriikaksi. Mikään muu puolue ei ole sallinut jäsenilleen vapauksia leimata vähemmistöjö ja huudella törkeyksiä. Forssan tapahtumat ovat yksi etappi siinä mitä persut ovat saaneet aikaan. Nyt pitäisi astua esiin suitsimaan väkivaltaa, jollei se ole tavoitteena ollit.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Väistit kysymyksen siihen vastaamatta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16

Ai minkä kysymyksen blogisti muka väisti?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #19

Olin minä sen nähnyt mutta sinulta meni #5 ohi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #20

Sinulta ei mene koskaan ohi, vai menikö se RKP:n liittyminen ?

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #21

Vaikka RKPkin on vasemmalla ei se nyt niin vasemmalla ole kuin Suvi Lappalainen. Kun taistolaiset hävisivät puoluekartalta ja NL ja DDR lakkasivat olemasta, Suvilta katosi poliittinen koti. Nyt hän ajaa vain omaa anarkismiaan, jossa kaikki mikä ei ole samassa linjassa hänen kanssaan on fasismia ja/tai rasismia.

Yritä lukea pari hänen kirjoitustaan niin asia käy varsin selväksi.

Käyttäjän ollimax kuva
Olli Mäntyranta

Muistaakseni Li Andersson ei sanonut sen olevan'parempaa' tai 'puhtaampaa' vaan 'erilaista'.
Tällä hän tarkoitti sitä, että se enimmäkseen kohdistuu omaisuuteen eikä ihmisiin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Tuossa Ylen jutussa poliisi sanoo, että yhden toissaviikolla tapahtuneen pahoinpitelyn motiivina on ollut poliisin käsityksen mukaan rasismi. Sitä taas ei tiedetä mikä on ollut motiivina 15-vuotiaan suomalaislapsen pahoinpitelyyn, vastaanottokeskuksen edustan joukkotappeluun tai sivullisten autojen hajottamiseen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Motiivina lienee ettei kotimaassaan ole uskaltanut tapella ollenkaan, kun seuraukset olisivat olleet kovemmat.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Blogisti näkyy olevan taas yksi persufobiaa sairastava vasemmistolainen (kommunisti?).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Heh heh entäs tämä: Kommentaattori näkyy olevan vasemmistofobiaa sairastava (äärioikeistolainen).

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mulla on sellainen olo, kun näitä blogeja lukee, niin kyllä jollain tavalla tuo Italian maanjäristyskin oli Persujen vika :)

Ja sitten toinen puoli hokee, että media peittelee ja MV-lehdestä löytyy totuus. :)

Tämä taitaa sitten olla se Suomalaisten nykyinen tapa keskutella maahanmuutosta. Rakentavaa, eikä tietenkään ketään syyllistävää.

Totuus tuntuu aina löytyvän sieltä omasta ideologiasta, objektiivisuutta näistä jutuista on turha hakea.

Käyttäjän amgs kuva

Forssan tapahtumien selvittely on kesken. Yki kävi turvapaikanhakijan kimppuun, sitten turvapaikanhakija kävi nuoren kimppuun ja lopuksi tappelu. Yksikään noista tapahtumista ei olisi pitänyt tapahtua. Järki katosi ja katoaa kun ratkaisujen sijasta keskitymme etsimään syyllisiä. Sosiaali- ja nuorisotyöntekijöille voimia ja viisauta. Nuoret tarvitsevat opastusta, jos vastaanottokeskuksessa tai kotona ei sitä anneta tarpeeksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Molemmillapuolilla tarvittaisiin Nokian nuoriso-ohjaajaa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Silminnäkijän kertomaa! Parkkipaikan takana oli noin 15 teiniä huutelemassa. Niiden päälle kävi aseiden kanssa noin 70 vokkilan asukasta. Vokkilan asukkaat kävi "kaiken" liikkuvan päälle ihan selvässä vahingoittamistarkoituksessa. Ja toi vastaanottokeskuksen nuoret oli aika huono jopa vitsiksi.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tässä vähän vasemmistolaiselle idealistille kuvamateriaalia ja tuntemuksia paikanpäältä;

https://www.youtube.com/watch?v=rCRXg4S3EjU

Ei kannattaisi päivilipposoida tapausta, kaikki selviää tutkimuksista ellei tule mahtikäskyä desinfioida juttu.

Toimituksen poiminnat